Egyptische Buikdansschool Naima
info@naima.nl
+31 644 818 040

Over Naima

Naima heet in het dagelijks leven Marieke van Beek en is afgestudeerd aan de kunstacademie. In 1988 maakte zij voor het eerst kennis met Oriëntaalse buikdans en was direct verkocht. Haar creatieve geest werd geprikkeld en haar leven gevuld met vrolijkheid en plezier. En die deelt zij graag.

Inspiratie

De bewegingskwaliteit in de dans blijft haar boeien en inspireren. Naima heeft zich verdiept in dans ondersteunende technieken en anatomie. Zo kan zij het antwoord vinden op de vragen: ‘Hoe zet je het lichaam in bij die beweging?’ En ‘Wat doet goed voor het lichaam?’

Kennis

Zij is steeds op zoek naar ontwikkeling en vernieuwing. Egypte bezoekt zij 4 keer per jaar en ze dompelt zich dan onder in de cultuur, kunst en dans. Daarom is Naima een danseres die toegewijd is aan de kunstvorm. De muziek, de kennis, het kostuum. Alles werkt samen om jou als toeschouwer te betoveren. Met veel humor weet ze jou als leerling steeds opnieuw aan te sporen je lichaam om te zetten tot een instrument dat de muziek nog verder tot leven brengt.

Ervaring

Sinds 1996 geeft Naima les in Oriëntaalse dans. Een jaar later start zij bij de Muzerije in Den Bosch als buikdanslerares. Haar didactische aantekening ‘Internationale Dans’ haalt zij in 1998 bij het LOKV en Stichting Inspectie Kunstzinnige Vorming.
Zij heeft opgetreden op een groot aantal evenementen en podia.

In de media

Naima is geïnterviewd voor radio  en tijdschriften.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram